Statul Român eșuează când vine vorba de agresorii sexuali ai minorilor – procurorii au închis 80% din dosare!

Pe infracțiunea act sexual cu un minor, procurorii au clasat 6676 de dosare, pe infracțiunea de corupere de minori au fost clasate 1043 de dosare, iar pe infracțiunea de viol, parchetele din România au clasat 3842 de dosare.

La nivelul Curților de Apel, au fost soluționate definitiv 2732 de dosare privind infracțiunile la viața sexuală cu victime minore. În anumite dosare, calitatea inculpatului a atras un ascendent moral asupra victimei, agresorul fiind mamă, tată, asistent maternal, rudă concubin, profesor etc.

Un raport tematic mixt al Inspecției Judiciare privind practica instanțelor de judecată și a parchetelor de pe lângă acestea în investigarea și soluționarea cazurilor privind infracțiuni la viața sexuală cu victime minore arată că în perioada 1 feburarie 2014 – primul semetru al anului 2020, pe infracțiunile prevăzute la articolele 218-222 Cod Penal, la nivelul României, parchetele au deschis în total 18.549 de dosare.

Dintre acestea, doar 3496 au fost finalizate prin rechizitorii, 138 fiind de acorduri de recunoaștere a vinovăției,2279 de soluții de renunțare la urmărire penală și 12.636 de soluții de clasare.

Sursa știre: mediafax.ro

Sursa foto: Facebook-Marian Balabaneanu

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular