Compania Novator Pharma din Belarus construiește o fabrică de medicamente în Chitila cu ajutorul statului român!

Compania Novator Pharma, deținută de acționari din Belarus și Azerbaidjan, pregătește construcția unei fabrici de medicamente în Chitila, o investiție de peste 14 milioane euro, din care o treime este susținută printr-un ajutor de stat aprobat de Guvernul Cîțu.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider Novator Pharma a cumpărat în 2019 un teren de circa 8.000 de metri pătrați în Chitila, cu acces la șoseaua de centură a Bucureștiului, iar acum vrea să construiască o hală de producție, spații de depozitare și de birouri pentru compania nou-intrată pe piața românească.

„Aceasta este prima investiție a companiei în România. Suntem în etapa de obținere a autorizației de construire a fabricii din Chitila și ne propunem să începem lucrările anul acesta. Pentru început, aici vor fi produse suplimente alimentare, dar ne dorim să ajungem și la producția de medicamente.

Ajutorul de stat va fi suplimentat de surse proprii de capital și încercăm să obținem și finanțare bancară“, a declarat, pentru Profit.ro, Loredana-Adela Chiriac-Manole, administratorul Novator Pharma în România

Compania a obținut, la finalul anului trecut, un ajutor de stat în valoare de 4,8 milioane de euro, pentru o investiție totală de 14,3 milioane de euro.

Au început deja investiții în apartamente, dar urmează industrialul și birourile În fabrica de medicamente din Chitila vor lucra peste 100 de angajați. Construcția este gândită pentru producția de medicamente și suplimenți alimentari (tablete-suplimenți, tablete-antibiotice, tablete – medicamente, capsule, unguenți și creme, siropuri, picături și supozitoare).

Fabrica va avea o capacitate anuală de producție de peste 57.000 de kilograme de suplimenți, 81.000 de kilograme de siropuri, peste 15.000 de kilograme de OTC-uri (medicamente fără prescripție medicală) și peste 9.000 de kilograme de antibiotice.

Amplasamentul viitoarei fabrici de medicamente Novator Pharma Novator Pharma are prezență internațională, fiind fondată în 2007 în Marea Britanie și având sediul central în Londra, dar cu 18 reprezentanțe în lume. Portofoliul companiei include peste 50 de nume de medicamente și aditivi biologic activi. Compania îl are ca director de dezvoltare pe Abbasov Rashad, director financiar între 2012 și 2016 al SOCAR Petroleum în România, compania petrolieră de stat a Azerbaidjanului.

Sursa știre: profit.ro

Sursa foto: Facebook-Novator Pharma_official

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular