DNA l-a pus sub control judiciar pe comandantul Poliției Mioveni, Ovidiu Aioanei!

DNA a anuntat, vineri, ca l-a pus sub control judiciar pe adjunctul comandantului Politiei Mioveni, Ovidiu Aioanei, dupa ce acesta a fost prins ca se ocupa si cu afaceri personale.

„In perioada ianuarie 2017- mai 2021, inculpatul Aioanei Marius Ovidiu, in calitate de ofiter de politie si ulterior adjunct al sefului Politiei orasului Mioveni din cadrul I.P.J. Arges, s-a implicat, in mod direct, in activitatea economica a doua firme, actionand in numele acestora ca un administrator in fapt, desfasurand, astfel, acte de comert. Aceste activitati erau incompatibile cu functia detinuta, respectiv cu statutul de ofiter de politie”, precizeaza DNA.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Pitesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 20 mai 2021, fata de inculpatul AIOANEI MARIUS OVIDIU, comisar de politie, adjunct al sefului Politiei orasului Mioveni din cadrul I.P.J. Arges, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada ianuarie 2017- mai 2021, inculpatul Aioanei Marius Ovidiu, in calitate de ofiter de politie si ulterior adjunct al sefului Politiei orasului Mioveni din cadrul I.P.J. Arges, s-a implicat, in mod direct, in activitatea economica a doua firme, actionand in numele acestora ca un administrator in fapt, desfasurand, astfel, acte de comert. Aceste activitati erau incompatibile cu functia detinuta, respectiv cu statutul de ofiter de politie.

Concret, inculpatul reprezenta societatile comerciale la incheierea unor contracte, se ocupa de achizitiile de bunuri si servicii, de onorarea comenzilor catre clienti, stabilea preturile de achizitie; negocia contractele de livrari si achizitii, plata facturilor fiscale, tinea evidenta camerelor inchiriate si rezervate prin intermediul aplicatiei booking.com, a comenzilor si platilor efectuate catre agentii economici si negocia preturile acestora, dispunea plata drepturilor salariale cuvenite angajatilor etc.

Pe langa aceste activitati, ofiterul de politie s-a ocupat si de promovarea pe retelele de socializare a afacerilor pe care le controla.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul trebuie sa respecte o serie de obligatii, intre care:

– sa nu paraseasca limita teritoriala a tarii, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului,

– sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar,

– sa nu desfasoare activitatea in exercitarea careia a savarsit fapta.

Inculpatului i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care le revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Inculpatului Aioanei Marius Ovidiu i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Anterior, in aceeasi zi, procurorii anticoruptie, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, au efectuat perchezitii domiciliare in sase locatii situate pe raza judetului Arges, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice si sediile unor societati comerciale.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Directiei Generale Anticoruptie.

Sursa știre: aktual24.ro

Sursa foto: Facebook-

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular