Diana Șoșoacă și Dumitru Anchidin – front comun pentru salvarea CFR Marfă

Salvarea CFR Marfă este obiectivul asumat de senatorul independent Diana Șoșoacă (aleasă pe listele AUR) și directorul Sucursalei Moldova a societății de stat, Dumitru Anchidin, care au făcut front comun în acest demers.

„Ca urmare a obiecțiunilor făcute de subsemnatul, cu privire la disponibilizările de personal dispuse abuziv de actuala conducere a CFR Marfă, doamna senator Diana Șoșoacă s-a alăturat acestui demers, susținând  salariații CFR Marfă și va demara o serie de acțiuni, pentru a salva Compania de Interes Strategic Național CFR Marfă. Am fost plăcut surprinși de faptul că doamna senator Șoșoacă a făcut demersuri încă din luna februarie 2021, către prim-ministru și ministrul Transporturilor, având ca obiectiv salvarea CFR Marfă.

Totodată, ne-au fost aduse la cunoștință răspunsurile oficiale ale autorităților care creează tabloul întreg al subminării CFR Marfă. Vor fi inițiate, cu dată imediată, demersuri către organismele interne si internaționale”, a declarat Dumitru Anchidin.

La finele lunii februarie, senatorul de Iași Diana Șoșoacă a adresat o întrebare parlamentară către prim-ministrul Florin Cîțu și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, referitoare la situația CFR Marfă.

„Stimaţi Domni Miniştri,

Conform ultimului bilanţ contabil depus de CFR Marfă la Ministerul de Finanţe, date referitoare la anul 2019, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 674 milioane de lei, iar despre profit nici nu poate fi vorba (a înregistrat pierderi de 237 de milioane de lei). În luna februarie, Comisia Europeană a anunţat oficial că societatea naţională trebuie să plătească la bugetul public 570 de milioane de euro. Având în vedere aceste aspecte, vă adresez următoarele intrebări :

Care este soluția actualului Guvern pentru salvarea CFR Marfă având în vedere că este un sector strategic pentru România?

2. Aţi luat în calcul folosirea fondurilor europene pentru salvarea CFR Marfă şi care este strategia dezvoltată cu privire la folosirea acestora? Vă mulțumesc! Solicit răspuns scris şi oral”, a întrebat  Diana Șoșoacă. (A.B.)

Sursa știre: clubferoviar.ro

Sursa foto: clubferoviar.ro

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular