DORIN COCOȘ TRIMIS ÎN JUDECATĂ ÎNTR-UN ALT DOSAR MICROSOFT !

Omul de afaceri Dorin Cocoș a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, în stare de libertate, într-un alt dosar Microsoft.

Cocoș este acuzat, acum, de spălare de bani, pentru că a încercat să ascundă mita primită în schimbul intervențiilor la membri ai Guvernului Boc 2.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, Dorin Cocoș – în perioada 2009-2011 – ar fi pretins și primit, în tranșe, de la două persoane (martori în acest dosar) – „suma de 9.000.000 de euro pentru a-și exercita influența asupra fostului ministru al Comunicațiilor precum și asupra altor persoane din Guvern”.

Dorin Cocoș ar fi disimulat adevărata natură a provenienței sumei de 500.000 de euro prin încheierea unui contract de împrumut fictiv

În urma anchetei desfășurate s-a stabilit că în a doua jumătate a anului 2014 – chiar în timp ce se efectuau cercetări în dosar -, omul de afaceri Dorin Cocoș a încheiat un contract de împrumut fictiv cu unul dintre cei doi martori, scopul fiind acela de a disimula „adevărata natură a provenienței” sumei de 500.000 de euro, primită în 2011.

Această sumă făcea parte din mita de 9 milioane de euro pe care Dorin Cocoș a primit-o – în perioada 2009-2011 – de la cei doi martori.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București, mai precizează reprezentanții DNA.

În 2016, Dorin Cocoș a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare, într-un alt dosar deschis de DNA

Pe data de 3 octombrie 2016, omul de afaceri Dorin Cocoș a mai fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influență.

Dorin Cocoș a fost condamnat, atunci, la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare și interzicerea – atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii – unor drepturi:

de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice

de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat

Mai mult, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a dispus confiscarea de la Dorin Cocoș a sumei de 9.000.000 euro sau echivalentul în lei la cursul de schimb al Băncii Naționale a României (BNR) din data efectuării plății.

Sursa știre: gandul.ro

Sursa foto: Facebook-Adevărul

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular