Putin și Jinping participă la summitul virtual organizat de Biden

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că va fi prezent, joi, la summitul internațional pe tema climei, organizat prin videoconferință de președintele Statelor Unite ale Americii( SUA), Joe Biden, a specificat Kremlinul.

Circa 40 de lideri din 40 de state sunt invitați la summitul respectiv ce se va desfășura în zilele de 22 și 23 aprilie.

„Vladimir Putin va prezenta abordarea de către Rusia a temei în discuție, în contextul stabilirii unei cooperări ample, la nivel internațional, pentru depășirea consecințelor negative ale schimbărilor climatice”, precizează un comunicat al Kremlinului.

Președintele Chinei, Xi Jinping, va prezenta din capitala Chinei, mai exact Beijing, un „important discurs” la summitul inițiat de președintele american, Joe Biden, a precizat Ministerul chinez al Afacerilor Externe.

Intervenția președintelui Chinei, Xi Jinping, la summit are loc după ce sâmbăta trecută s-a aflat la Shanghai John Kerry, emisarul american pentru problemele climei, unde s-a întâlnit cu omologul său chinez, Xie Zhenhua.

Lăsând de-o parte criticile aduse de americani Chinei pe teme legate de nerespectarea drepturilor minorității uigure, problemele din domeniul comerțului sau pentru politica Chinei în Hong Kong și față de Taiwan, cei doi oficiali au angajat țările lor la o serioasă cooperare în lupta pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice.

China și Statele Unite ale Americii( SUA) sunt primii pe planetă în privința emisiilor de gaze cu efect de seră. Consecința acestor lucruri este dată de încălzirea climei planetei. Înțelegerea dintre China și Statele Unite pe această temă este deci, în opinia experților, crucială pentru reușita eforturilor internaționale vizând reducerea emisiilor de gaze poluante.

Sursa știre: curierulnational.ro

Sursa foto: Facebook-China Xinhua News

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular