PSD a sesizat mai multe instituții ale statului pentru a stopa congresul PNL de sâmbătă

PSD a sesizat mai multe instituții ale statului în legătură cu congresul PNL de sâmbătă, pe motiv că evenimentul nu respectă prevederile legale și pune în pericol sănătatea publică. De altfel, Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, i-a acuzat pe liberali că le cer românilor să urmeze reguli pe care ei înșiși nu le respectă.

PSD a sesizat Poliţia Locală Sector 1, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Prefectura Capitalei, Direcţia Generală a Poliţiei Municpiului Bucureşti, Inspectoratul General al Poliţiei şi Instectoraul general pentru Situații de Urgență (IGSU) în legătură cu congresul PNL la care vor participa, în spațiu închis, 5.000 de delegați.

„Pentru organizarea acestui eveniment politic, în declaraţiile publice reprezentanţii PNL au invocat prevederile HG 990/2021, Art 1, pct. 4, conform cărora ”organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în judeţ/localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori”.

Deşi reprezentanţii PNL încearcă să insinueze că această întrunire politică ar reprezenta o producţie artistică, în fapt congresul politic nu se încadrează la niciuna dintre activităţile culturale definite conform legii”, susțin social-democrații.

Aceștia mai afirmă că organizarea unui congres cu 5.000 de oameni nu respectă legea și capătă aspectul infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prevăzută în Codul Penal, la articolul 352.

„Drept urmare, având în vedere că un astfel de eveniment politic nu respectă măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, organizarea unui astfel de congres, cu un număr atât de mare de persoane, care provin de pe întreg teritoriul naţional riscă să contribuie semnificativ la răspândirea virusului SARS-CoV-2 la nivelul întregii populaţii, ceea ce ar constitui o ameninţare gravă la sănătatea publică din România.

Prin urmare, vă solicităm să luaţi toate măsurile necesare pentru prevenirea şi împiedicare comiterii unei astfel de infracţiuni, inclusiv prin sancţionarea şi dispersarea celor care vor încerca să participe la această întrunire eminamente politică”, se mai arată în sesizarea depusă de PSD.

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular