Federația Internațională de Tenis a hotărât ca România să revină în Grupa Mondială

România revine în zona de elită a Billie Jean King Cup după o hotărâre a Federației internaționale de Tenis. Va juca anul viitor în calificările pentru turneul final.

Federaţia Internaţională de Tenis a decis ca echipa naţională feminină a României să revină în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup – noul nume sub care se desfăşoară Fed Cup – şi să dispute anul viitor calificările pentru turneul final.

Această hotărâre a venit în urma unor schimbări făcute în programul următoarei perioade, a informat Federaţia Română de Tenis.

Ungaria, care trebuia să găzduiască turneul final al competiției la Budapesta, în luna noiembrie 2021, între 1 și 6, a refuzat în cele din urmă să facă acest lucru, iar Cehia a preluat organizarea la Praga. Turneul fusese amânat deja de două ori.

În aceste condiţii, Ungaria, care era calificată la turneul final ca ţară gazdă, a părăsit competiţia, iar locul ei a fost luat de Canada. Aceasta trebuia să joace în anul 2022 în calificările competiţiei Billie Jean King Cup, iar acel loc a devenit acum vacant.

Aflat într-o situaţie fără precedent, în urma recomandării Comitetului Billie Jean King Cup, Consiliul ITF a stabilit că România va înlocui Canada, deoarece era naționala cel mai bine clasată dintre cele care au pierdut în play-off-ul Grupei Mondiale 2021.

În aprilie, la Cluj-Napoca, echipa României, compusă din Mihaela Buzărnescu, Irina Bara, Gabriela Ruse și Monica Niculescu, ultima fiind în premieră căpitan, era învinsă de Italia cu 3-1. În februarie 2020, România pierduse în fața Rusiei (2-3), tot la Cluj-Napoca, în calificările pentru turneul final 2021.

Calificările pentru turneul final din 2022 vor avea loc în primele luni ale anului, anunță site-ul Billie Jean King Cup. Cel mai valoros rezultat al tricolorelor din ultimii ani, dar și istoric, a fost semifinala disputată în aprilie 2019 contra Franței, la Rouen, pierdută dramatic, 2-3, egalând astfel rezultatul din 1973.

În urma tragerii la sorți efectuate miercuri, la Londra, la sediul Federației Internaționale de Tenis, echipa României și-a aflat adversara din barajul Grupei Mondiale I a Cupei Davis.

Echipa tricoloră, care nu a fost cap de serie, o va înfrunta acasă pe cea din Peru, întâlnirea urmând a avea loc în 26-27 sau 27-28 noiembrie 2021. Cum cele două națiuni nu mai jucaseră una contra celeilalte în Cupa Davis, gazda a fost decisă prin tragere la sorți.

Echipa care va câștiga va disputa în 2022 calificările Cupei Davis. România a învins weekend-ul trecut Portugalia, la Cluj-Napoca, în Grupa Mondială I, iar Peru a depășit Bosnia și Herțegovina, 3-2. Cel mai bine clasat jucător peruvian este Juan Pablo Varillas, numărul 121 mondial.

Sursa știre: gsp.ro

Sursa foto: Facebook-gsp.ro

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular