Traian Băsescu cere demisia lui Cătălin Drulă: „Mă mir că nu au spus că mecanicul a băut cu mine”

Fostul președinte Traian Băsescu, fost ministru al Transporturilor, a reacționat la scandalul privind accidentul de la Fetești și a cerut demisia lui Cătălin Drulă.

„Este o prostie ce se spune că vorba despre desfacerea căii ferate. De lipsa de finanțare e corect, dar eu am plecat din 2000, nu eu am fost responsabil de finanțarea căi ferate din 2000 până acum. Subfinanțarea a început din vremea lui Ceaușescu. Eu nu am fost ministru de Finanțe să dau căii ferate sumele de care avea nevoie. Nu am început nicio operațiune de privatizare a CFR. A fost creată ca o companie de stat desprinsă de căile ferate care a fost obligată să scoată toate activele care erau excedentare. Era un excedent uriaș de material rulant. Veneam dintr-o perioadă în care transporturile mai mari de 50 km nu se puteau face decât cu trenul. Odată cu liberalizarea a explodat transportul rutier, iar materialul a fost excedent”, a spus Traian Băsescu într-o intervenție la Realitatea Plus, preluată de site-ul Știri pe Surse.

Traian Băsescu cere demisia lui Cătălin Drulă. ”Statul ar trebui să-și asume responsabilitatea pentru infrastructură”

Întrebat de ce s-a ajuns în starea asta în care se produc accidente feroviare, precum cel de la Fetești, Traian Băsescu a început răspunsul cu o glumă: „Mă mir că domnii din studio nu au spus că mecanicul de tren era beat pentru că a băut cu mine”.

„Statul ar trebui să-și asume responsabilitatea pentru infrastructură. Oamenii valoroși din calea ferată în general au plecat la companiile private și fac o oncurență acerbă companiilor de stat. Ar trebui făcute două lucruri: esența este infrastructura, asta este de importanță națională, că transportatorii sunt liberi să opereze pe piața românească. Ministrul Transporturilor ar fi trebuit să-și dea demisia. Celebrul Drulă care trece mare erou că a mers cu bâta la metrou, e bine ce a făcut, dar deocamdată nu a dus la îndeplinire niciun proiect de infrastructură”, consideră Traian Băsescu.

Atitudinea oficialilor în cazul trenului rămas blocat ore în șir, lângă București, și care transporta turiști de la mare, printre care mulți copii, a inflamat spiritele în coaliția de guvernare.

Surse din PNL au declarat pentru Știri pe Surse că este de neînțeles cum ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, nu l-a demis pe loc pe directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante fiind vorba de o un episod cu mare impact emoțional în spațiul public.

Drulă este acuzat că nu ar fi livrat ce a promis. „Bugetul la întreținerea infrastructurii feroviare este mai mare cu 200 de milioane anul acesta, față de anul trecut. Scuza că nu sunt bani nu merge. Pur și simplu reforma întârzie la CFR Călători. Subvențiile sunt la fel ca anul trecut, încă un semn că la Transporturi nu s-au redus cheltuielile nici măcar la Metrorex. După șapte luni nu e nicio reformă importantă la Transporturi”, spun surse din PNL.

La rândul lor, surse din USR spun că atitudinea liberalilor este ”necolegială”. ”Dan Barna nu a vrut să facă nicio declarație despre documentul cu antetul Guvernului, pentru că este un gest de eleganță să nu te amesteci în problemele interne ale partenerului de guvernare. Acum, Florin Cîțu ar trebui să aibă decența să ne trateze în același mod”, au declarat sursele citate.

Sursa știre: clubferoviar.ro

Sursa foto: Facebook-Traian Băsescu

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular