Piedone își trimite subalternii la cursuri la Mamaia, Olimp, Poiana Brașov și Delta Dunării

Aproape 400.000 de lei a cheltuit, până acum, Primăria Sectorului 5 pentru instruirea salariaților. Cursurile de formare profesională sunt organizate la mare și la munte, în hoteluri de 4 stele. Multe dintre oferte le permit funcționarilor publici să-și aducă însoțitori pentru care cazarea e gratis. Achiziția de servicii s-a făcut direct, din SEAP, de la firme cu tradiție în colaborarea cu instituții publice.

Iulie, luna concediilor și a cursurilor de formare profesională

La început de iulie, când toată lumea face planuri de concediu, Primăria Sector 5 s-a gândit la formarea profesională a angajaților. Așa că a purces la achiziționat cursuri din SEAP cu serviciile hoteliere aferente. Și a ales doar hoteluri de 4 stele, din stațiuni cunoscute și căutate de români. Sejururile plătite din banii contribubililor sunt de minimum 7 zile. Mai mult, majoritatea pachetelor hoteliere oferă posibilitatea funcționarilor să-și aducă în vacanța plătită din bani publici și membri ai familiei, aceștia având cazarea gratuită.

14 iulie – 81.580 de lei către Lectoform Travel SRL pentru cursuri la Poiana Brașov, Olimp, Mamaia și Govora

Un angajat al Primăriei Sector 5 va sta, între 8-15 august, pe banii bucureștenilor la Hotelul Palace din Govora. 3290 de lei va costa pachetul hotelier care include cazare în cameră dublă cu mic dejun, achiziționat pe 14 iulie din SEAP de la firma Lectoform SRL.

De pe pagina de internet a hotelului de 4 stele aflăm că unitatea are un centru medical propriu, unul de balneoterapii, welness și spa.

În aceeași zi, alți 4 angajați ai primăriei câștigă o vacanța plătită din bani publici, la Mamaia, cu cazare la Hotel Zenith de 4 stele. Costul pachetului hotelier pentru o persoană e mai mare decât cel de la Govora, 5470 de lei și a fost cumpărat direct de la aceeași firmă, Lectoform Travel.

Ce anume vor studia mai exact angajații primăriei aflam tot din SEAP, de unde în aceeași zi, primăria a achiziționat de la firma Lectoform Consulting, cu 15.000 de lei, Curs achiziții publice – legislație și aplicații practice în SEAP și Curs de accesare fonduri europene.

Și tot pe 14 iulie, primăria achiziționează cazare de 6 nopți pentru 14 funcționari ce vor studia Noul Cod Administrativ la Poiana Brașov, Eforie Nord și Olimp. Cost total, 56.410 lei care ajung la firma Lectoform Travel.

Pachetul include cazare 6 nopti in camera dubla pentru 14 camere aferente cazarii cursantilor, curs Noul Cod Administrativ, respectiv: 1 camera in perioada 01 – 08 august 2021, Poiana Brasov 1 camera in perioada 22 – 29 august 2021, Eforie Nord 3 camere in perioada 25 – 31 iulie 2021, Olimp 2 camere in perioada 01 – 07 august 2021, Olimp 1 camera in perioada 08 – 15 august 2021,Olimp 1 camera in perioada 15 – 22 august 2021, Olimp Oferta este valabila doar la achizitionarea programelor de formare profesionala disponibile, se menționează în anunțul din SEAP.

23 iulie – 170.000 de lei cheltuiți în 2 ore

După nici 10 zile de la prima achiziție de cursuri de formare profesională, Primăria Sector 5 cumpără din nou astfel de servicii din SEAP. De data aceasta alege o altă firmă, Centrul de Formare APSAP, care oferă cursuri și cazare.

În oferta din SEAP nu se menționează nici despre ce cursuri e vorba nici unde vor merge cursanții. Doar că un pachet costă 823 de lei contravaloarea cursului si 3900 de lei pachetul hotelier de 7 nopți. Sunt achiziționate 7 astfel de pachete, cu singura diferență că, pentru unul dintre cursanți cazarea e mai scumpă, 5133 lei.

La fel de puține detalii avem și despre o altă achiziție făcută direct, în aceeași zi, de la firma Lectoform. 6 nopți cazare cu mic dejun la un alt hotel de lux din țară, Hotel Internațional din Băile Felix, pentru o singură persoană, la prețul de 6700 de lei.

Servicii Hoteliere in cadrul Hotelului International din Baile Felix. Pachetul include cazare in camera dubla cu mic dejun, pranz si cina in sistem de bufet suedez. Oferta este valabila doar la achizitionarea programelor de formare profesionala disponibile. Serviciile hoteliere se valorifica pentru cursantii Lectoform Consulting, conform ofertei SEAP.

Cei mai mulți bani merg însă, pe 23 iulie, către firma DOTIS Trading, 103.000 de lei care oferă pachete de instruire pe litoral. 15 funcționari publici se vor iniția în tainele controlului financiar preventiv, în etică și integritate în administrația publică locală și în accesarea de fonduri europene. Toți, la Mamaia, în Hotelul Palas. Cazarea lor va costa 6000 de lei pentru o persoană, iar cursul 850 de lei.

26.07 și 28.07 – 230.000 de lei pentru cursuri în Poiana Brașov, Olimp, Mamaia și Delta Dunării

Cel mai consistent pachet de cursuri în locații de vacanță a fost achiziționat în ultimele zile, de la firmele Lectoform. 24 de funcționari publici vor avea o săptămâna de vacanță gratis în hoteluri de lux din stațiuni renumite.

De exemplu, cea mai valoroasă achiziție, de 62,300 de lei, va trimite 10 cursanți în diverse destinații.

Pachetul include cazare in camera dubla pentru 10 camere aferente cazarii cursantilor, respectiv: 29 august – 05 septembrie 2021, Managementul echipelor performante, Delta Dunării – Dunăvățul de Jos – Hotel New Egreta 15.08-22.08.2021, Metodologia de evaluare a proiectelor europene Mamaia – Hotel Zenith – Corp Junona 01 August – 08 August, Achiziții publice, legislație și aplicații SICAP, Mamaia – Hotel Alcor 15.08-22.08.2021, ETICA PROFESIONALA SI COMUNICAREA CU CETATENII, Venus – Hotel Turquoise 29 august – 05 septembrie 2021, Prevenirea și combaterea corupției Delta Dunării – Dunăvățul de Jos – Hotel New Egreta 05.09-12.09.2021 Managementul riscurilor de corupție Băile Felix – Hotel Internațional 08 – 15 august 2021 Accesarea fondurilor europene. Aplicații practice Mamaia – Hotel Zenith – Corp Jupiter 29 august – 05 septembrie 2021 Comunicare, transparența publică și gestiunea documentelor Mamaia – Hotel Zenith – Corp Jupiter 08-15 August 2021 Managementul Proiectelor Europene Olimp – Panoramic/Belvedere 13-17 octombrie 2021 Implementarea proiectelor europene Colibița – Hotel Roser House

Alți 11 angajați ai primăriei vor beneficia de cursuri plătite din buget, organizate de Centrul de formare APSAP, dar nu se precizează și unde anume. Doar că, bucureștenii vor plăti în total pentru vacanța lor de studii 60.000 de lei.

Cine sunt ofertanții?

Firmele de la care Primăria Sector 5 au achiziționat pachetele de cazare și cursuri, sunt toate specializate în contracte pe bani publici, prin însuși obiectul de activitate – organizarea de cursuri pentru funcționarii publici.

LECTOFORM CONSULTING SRL & LECTOFORM TRAVEL SRL

Firmele Lectoform Consulting și Lectoform Travel sunt din Bacău și au același acționariat. Au ajuns în atenția publică după un reportaj al jurnaliștilor de la Recorder. Ei au descoperit că firmele ofereau cursuri de formare profesională în străinătate, în destinații cunoscute din Europa. În total au încheiat peste 2600 de contracte cu instituții publice, în valoare de 10 milioane de lei.

Centrul de formare APSAP

Centrul de formare APSAP este un ONG care de mai bine de 16 ani se ocupă de trainingul funcționarilor publici. Pagina de internet a centrului arată ca una a unei agenții turistice, este prezentat în detaliu fiecare hotel, cu faciltăți și informații despre oferta culinară.

Mai mult, în ofertă se specifică explicit că ÎNSOȚITORUL cursantului are cazarea gratuită și poate lua și copii cu el, tot gratuit.

Din 2016 și până în 2021, firma a încheiat 6363 de contracte directe cu statul, în valoare de 16,2 milioane de lei.

SC DOTIS TRAINING SRL

Înființată în 2004, la Ploiești firma SC Dotis Training are 689 de contracte publice în valoare de 2,4 milioane de lei.

Pe pagina de internet a firmei nu există informații.

Primăria Sector 5 nu răspunde la provocări

Am solicitat Primăriei Sector 5 să ne explice de ce aceste cursuri nu au putut fi organizate în București, pentru a cheltui mai puțini bani de la buget.

Răspunsul primit poartă o sigla colorată, cu sloganul Din inimă, pentru Sectorul nostru, încredere, eficiență, transparență, dar nu conține și răspunsul la solicitarea de mai sus, ci doar chestiuni generale.

Responsabilul cu Legea 544 din Primăria Sector 5, care semnează răspunsul la solicitare, ne amintește doar pasajele din legile care fac posibile astfel de vacanțe de lux, pe banii contribuabililor și ne anunță ca anul acesta cel puțin 100 de funcționari vor beneficia de “cursuri de formare”.

Sursa știre: buletin.de

Sursa foto: Facebook-Cristian Popescu Piedone

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular