Cătălin Drulă: „Sistemul feroviar e subfinanțat cronic de 30 de ani. Trebuie să îl scoatem din groapa în care a fost aruncat!”

Cătălin Drulă, ministrul USR-PLUS al Transporturilor, a anunțat, în contextul incidentelor pe calea ferată din ultimele zile, că sistemul feroviar suferă de subfinanțare cronică și asta nu de câteva luni, ci de 30 de ani. Sistemul, a continuat ministrul, nu poate ieși din această „groapă” fără investiții substanțiale.

Drulă a anunțat acum că, în cel mult două luni, va fi semnat un contract de achiziție pentru 20 de trenuri electrice, de ultimă generație, cu posibilitatea de a fi cumpărate încă 17.

Acuzații grave din partea sindicaliștilor, la adresa directorului CFR: „Ne-a mințit și pe noi de atâtea ori”

Cătălin Drulă, despre starea sistemului feroviar din România

„Ce-o să spun mai departe nu e breaking news, anume că consecința subfinanțării cronice a sistemului feroviar nu e de ieri, sau de azi, sau din ultimele trei luni, sau din ultimele șase luni, ci din ultimii 30 de ani, lucru pe care l-am mai spus. Ceea ce trebuie să facem noi ca manageri, eu ca manager politic, ceilalți ca manageri executivi e să scoatem acest sistem din groapa în care a fost aruncat.

Asta nu se poate face din gesturi sau din vorbe, ci se face cu capitalizare masivă și cu bani de investiții. Nu există eficientizare fără investiții. Eu sunt un liberal și asta face parte din doctrina liberală – nu există eficientizare doar din gesturi. A eficientiza costă!

Avem investiți demarate și urmează să încheiem contracte. Aici o să fie un breaking news: în cel mult două luni vom semna un contract de achiziție pentru 20 de trenuri nou-nouțe, de ultimă generație, electrice, cu opțiune de a cumpăra încă 17. Și eu cred că ar fi o idee absolut excelentă să cumpără, 37 de trenuri. Mă voi lupta să avem bani, mai ales din fonduri europene”, a declarat, vineri, ministrul USR-PLUS al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Sursa foto: Facebook-Cătălin Drulă

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular