Canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș s-au calificat în semifinalele de la Jocurile Olimpice la dublu vâsle

Canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș s-au calificat în semifinalele Jocurilor Olimpice la dublu vâsle cu cel mai bun timp.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș, favorite la o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, au avut o primă evoluție încurajatoare. Ele au câștigat de o manieră categorică una dintre cele trei serii la dublu vâsle. Totodată, au înregistrat și cel mai bun timp. Ele au pus o diferență de aproape 8 secunde fașă de Canada, care a venit pe locul 2 în serie.

„Nu am fost chiar singure, am avut și adversare. Doar că am avut un timp mult mai bun decât ele, le-am devansat chiar din prima parte a cursei și am păstrat distanța până în final.

Avem primul timp de calificare. Sperăm să demonstrăm aceeași valoare și în semifinală, poate cu un timp și mai bun„, au declarat Ancuța Bodnar și Simona Radiș.

Româncele se luptă pentru medalia de aur în această probă cu echipajele din Olanda și Noua Zeelandă.

Echipajul masculin de dublu vâsle (2x), format din Ioan Prundeanu și Marian Enache, a terminat pe locul 3 în serie și s-au calificat la rândul lor în semifinalele de luni. „A fost o cursă grea, dar frumoasă. Obiectivul nostru a fost să venim în primii 3, ca să prindem automat semifinala. Altfel, am fi avut o cursă în plus. Am sărit peste recalificări, astfel că avem două zile de relaxare, de antrenamente pentru semifinale”, au declarat sportivii.

România este prezentă la Jocurile Olimpice cu 9 echipaje în întrecerile de canotaj.

Sursa știre: prosport.ro

Sursa foto: Facebook-Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular