UE pregătește un cadru legal pentru criptomonede – portofelele virtuale anonime vor fi interzise

Datele de identificare ale celor care vând și cumpără criptomonede vor fi colectate de platformele de tranzacționare. Aceasta este una din prevederile care apar într-un set de reguli propuse de Comisia Europeană pentru piața criptomonedelor. Oficialii europeni susțin că aceste măsuri „vor ajuta industria cripto-activelor din UE să se dezvolte, deoarece va beneficia de un cadru legal actualizat și armonizat în întreaga Uniune”, după cum se precizează într-un comunicat remis de Comisia Europeană, citat de Euronews.

Executivul UE a anunțat marți un pachet de reforme care vizează combaterea criminalității financiare în cadrul blocului comunitar. O parte din acest pachet se referă la piața criptomonedelor. „Scopul acestui pachet este de a îmbunătăți detectarea tranzacțiilor și a activităților suspecte și de a închide lacunele folosite de infractori pentru spălarea veniturilor ilicite sau finanțarea activităților teroriste prin intermediul sistemului financiar”, a declarat Comisia Europeană în comunicat.

Noua lege va institui o nouă autoritate la nivel european pentru combaterea spălării banilor (AMLA), cu supravegherea criptomonedelor, până în 2023.

Tranzacțiile de criptomonede va fi similar cu cele ale monedelor clasice

Unii furnizori de servicii de cripto-active sunt deja acoperiți de normele UE privind combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului, anunță Euronews, însă legea propusă ar aplica aceste reguli întregului sector. Acest lucru ar aduce activele de criptomonede în conformitate cu normele impuse transferurilor bancare. În practică, asta înseamnă că un furnizor de servicii care schimbă criptomonede în numele unui client ar trebui să înregistreze numele, adresa, data nașterii și numărul contului, precum și numele celui care primește banii.

Portofelele anonime de crypto-active ar fi, de asemenea, interzise în conformitate cu noua lege. „Aceste propuneri au fost concepute pentru a găsi echilibrul corect între abordarea acestor amenințări și respectarea standardelor internaționale, fără a crea o povară de reglementare excesivă asupra industriei”, a spus Comisia Europeană.

Statele UE și Parlamentul European au ultimul cuvânt cu privire la aceste propuneri, ceea ce înseamnă că ar putea dura până la doi ani până când noile reguli să intre în vigoare.

Sursa știre: g4media.ro

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular