„-STATUL PARALEL DE LA DINAMO S-A REFUGIAT ÎN ACEST CONTAINER!”

Aceasta este declarația unuia dintre suporterii dinamoviști pe care i-am intâlnit zilele trecute la intrarea stadionului Dinamo!

Ne-am deplasat la stadion pentru că auzisem zvonuri despre această situație și, spre norocul nostru, am întâlnit aici o mică parte din suporterii fideli ai lui Dinamo!

După multe amintiri depanate împreună și multă documentație parcursă, a rezultat acest articol, pe care vă invităm să-l citiți în continuare:

„Dinamo-echipa tuturor ”- era sloganul cu care Nicolae Badea își începea mandatul la Dinamo în 1999. Adus la Dinamo pe filiera Ion Iliescu-Ministerul de Interne, cu binecuvântarea generalilor dar și a oamenilor din club (Cornel Dinu, Marcel Popescu, Cristi Borcea) Badea își dezvăluie intențiile din prima lună: înregistrează la OSIM numele, culorile și noua stemă, reclamă palmaresul clubului, își pune oameni de încredere în funcții cheie.Planul merge, în 2000 și 2002 Dinamo câștigă titluri, lumea e atentă la fotbal, nu la detalii, iar 2002 Badea dă marea lovitură: Adrian Năstase ii oferă printr-o HG, din calitatea sa de prim-ministru un contract de asociere cu CS Dinamo, proprietarul întregii baze sportive prin care 38%din  Parcul Sportiv Dinamo, adică 7,4ha din 19,5ha erau la dispoziția Asociației CS FCDinamo, adică Dinamo-Badea. Cheltuielile de mentenanță și  modernizare a celor 7,4ha(stadion central, terenuri antrenament, clădiri și anexe) reveneau proprietarului bazei CSDINAMO, care fiind club departamental , branșat la bugetul public, avea de unde scoate fonduri. În schimb, beneficiile și drepturile reveneau lui Dinamo-Badea( ACSFC Dinamo), care prin dreptul de concesiune gratuită nu avea alte răspunderi în afară de plata utilităților și a impozitelor aferente tranzacțiilor comerciale.Dar nici aceste plăți nu erau onorate.

Știm și de ce: planul lui Badea viza acumularea de datorii și declararea insolvenței societății. Din 2010 Dinamo-Badea este în insolvență, dar păstrează toate drepturile asupra bazei sportive conform Asocierii cu CSDINAMO din 2002,parafata de Năstase. Adică utilizează baza și nu plătește nimic!          

În martie 2013 Badea vinde 93%din Dinamo 1948SA către Ionuț Negoiță, de fapt vinde echipa, locul în clasament și autocarul echipei, nu și stemă și culori, care rămân în continuare la ACS FCDinamo al lui Badea. Nu e ciudat? Nu, pentru că scopul ascuns al asocierii era spațiul de la Dinamo, nu fotbalul de la Dinamo. Suporterii dinamoviști au înțeles târziu ca există 2 Dinamo, una SC Dinamo 1948 SA, care înscria echipa în campionat și cu care jonglau șefii transferurile de jucători, cealaltă fiind ACS FCDINAMO(Dinamo-Badea) deținătoare încă de la preluarea de către Badea, în 1999-2000 a culorilor, stemei și numelui.

 În 2014 Bucureștiul primește de la UEFA dreptul de co-organizare a Campionatului European de Fotbal 2020, ocazie cu care stadionul întra în cărți pentru reconstrucție. Din păcate pentru suporteri, contractul de asociere cu Dinamo-Badea devine principalul obstacol al proprietarului bazei sportive, CS DINAMO, în depunerea documentației către CNI.

Badea anunță că nu renunță la asocierea din 2002 si că dorește aceleași drepturi de concesiune gratuită și la noul stadion! E normal sa joace tare, căci e vorba de hectare! 7,4ha în mijlocul orașului sunt miza! Timpul curge în favoarea lui Badea, dar, la presiunea opiniei publice, în august 2017,Guvernul ia taurul de coarne cu gând să-l zboare din Ștefan cel Mare:apare HG 616/2017 semnată de prim-ministrul Tudose și ministrul de interne Carmen Dan care anulează asocierea din 2002,avocații lui Badea contestă la toate instanțele HGul, iar din această încleștare cu accente imobiliare nu câștigă nimeni, stadionul nu se face, iar Dinamo- Badea nu se dă dus din Ștefan cel Mare.

Sediul fantomaticului club ACSFC a fost mutat de la Tribuna Oficială în urma somațiilor celor de la CSDINAMO, dar Badea nu s-a lăsat și a amplasat în parcarea de la Calea Floreasca un container metalic, acolo e acum  sediul ACSFCDinamo, nu vor să iasă din club și gata! E clar că Badea a ticluit planul foarte bine încă din primele momente, are avocați buni, a beneficiat de o legislație permisivă și a procedat ca atare. Nu doar la Dinamo, ci și cu alte afaceri, cea mai notorie fiind falimentarea GRIRO SA.

 Așadar, sub ochii îngăduitori ai statului român(justiție, interne, sport) încă un brand de importanță națională se prăbușește, iar Dinamo întâmpină CE 2020 cu un stadion de 15000 locuri vechi de 70de ani. Afacerile nu țin cont de simpatii sau empatii, iar dinamovismul declarat al domnului Badea este tot depozitat în containerul din spatele Tribunei Oficiale. ACSFC – ul său este de 11ani în insolvență, deși legea română nu permite mai mult de 5ani, anul acesta Planul de reorganizare a  primit acceptul justiției, astfel că se pregătește din nou înscăunarea la Dinamo a lui Badea, adică  fix a celui din cauza căruia suporterii dinamovisti nu au astăzi stadion nou!

Sursa știre: comisarul.ro

Sursa foto: FC DINAMO BUCUREȘTI

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular